2012. április 13., péntek

Jelzésfestés :)

Mindig is irigykedve figyeltem azokat, akik a szolgáltató oldalon állnak a túrázásban. 
Hú, de jó lehet pontőrnek lenni.
Hú, de jó lehet túrát vezetni. (No jó, ezt én is szoktam nektek, tényleg jó :))
Hú, jelzést festeni, ez NAGYON izgalmas lehet...


Aztán az Árpád-kilátós kirándulásunkon szembetalálkoztam egy teljesítménytúráról ismerős túratárssal, aki éppen... JELZÉST FESTETT! Rögtön mondtam, h. ezt én is szívesen csinálnám. 
És végre a héten lehetőség is nyílt rá. Ma délelőtt 11-kor hárman vágtunk neki, h. a Hármashatár-hegyről lejövő kék csíkról kiágazó, a Kőtaréjon keresztül a városba vezető kék háromszög jelzést felfessük. Ellenkező irányba, vagyis a buszmegállótól felfelé. 


Egyáltalán nem olyan volt, mint képzeltem. Azt hittem, h. fújni kell valami sprajjal, de nem. Simán körbe kell rajzolni a háromszögformát (a fehér alap már fel volt festve), aztán, mint az oviban, ügyelni kell, h. a vonalon belül maradjál :) Egyik kézben az ecset, másikban a Trinát festékes doboz, és hajrá. Szép csúcsos-sarkos háromszögeket kell festeni. 
Ezt én festettem :):




Amikor kiértünk a kék sávra, kicsit még jobbra mentünk rajta, majd a jobbra kiágazó zöld + jelzésen még festettünk jelzésalapokat. A + jeleket nem festettük fel, mert (1) meg kell száradnia a fehérnek, (2) csak kék festék volt nálunk, és rövid megbeszélés után úgy döntöttünk, h. eléggé félrevezető lenne a zöld + jelzést kékkel felfesteni. 


Én nagyon élveztem ezt a pár órás programot, örülök, h. ott lehettem, ez úton is köszönöm a lehetőséget. Insallah máskor is hívnak, és nyílik rá alkalom, h. más jelzéseket is fessek. Így látatlanban azt mondanám, h. a körsétát lehet a legnehezebb felfesteni :)

2 megjegyzés:

  1. Hú, most én is irigykedek. Nagyon jó lehetett!
    Régen én is festettem jelzést és nagyon élveztem, de anno a fehér zsebkendőket (így hívják az alapot), a szürke jelzéstakarókat és magát a színes jelzést is mi festettük, de az úgy többnapos program volt a száradás miatt.
    Örülök, hogy tetszett és élvezted. Legalább volt egy kis bemelegítés holnapra. ;-)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jó volt :)
    Te milyen jelzést festettél? Körséta volt? :)

    VálaszTörlés