2014. május 18., vasárnap

sümeg -Zalaszántó

Sümegen reggel a házinénink remek bundáskenyér reggelit készített nekünk. Öszepakolás után felmentünk a sümegi várba. Kissé megdöbbenésként ért a fejenként 1500 huf belépő, de ha már ott voltunk, körülnéztünk és vagy egy órát el is töltöttünk a várban. Így a szokásosnál később indultunk. Az eső kivételesen nem esett, ám a szél az jó szokása szerint brutálisan fújt úgyhogy azért csak felvettük az esőkabátokat.
Amúgy igazi várkisasszony vagyok' ugye?

Az első pont a sarvalyi erdészháznál volt, ezt elég hamar elértük, aztán jó darabig jellegtelen erdőben mentünk, ami szép volt, rengeteg kidőlt fával, tehát pont olyan, mint az összes többi erdő eddig. Változatosságot hozott h felmentünk a Tátika-várba, de nem időztünk tùl sokat, mert szokás szerint fújt a szél. Vizsont az ide vezető út nagyon szép volt, hatalmas öreg bükkfákkal.
A második nagyobb emelkedő a nap során a zalaszentlászlói sztupához vezetett fel. Itt már majdnem sütött a nap... pecsételés után lesétáltunk a faluba. Az utat igencsak feldobta, h. Találkoztunk vele:

Lenn a faluban nagyon színvonalas szállás várt minket. Egyetlen panaszom, h a helyi büfében nincsenek felkészülve vegetáriánus ndégek fogadására.... de azért összedobtak egy salátát sültkrumplival...

2 megjegyzés: