2012. május 14., hétfő

Halmi-dűlő


Táv: 12 km
Szint: 50 m

(Ez még a múlt héten volt ám, csak nem volt időm írni.)
Erről a rövid kis túráról túl sokat nem tudok írni. A húgom leánya kijelentette, h. többé nem jön „hosszú” túrákra (>15 km), ezért ez tökéletesnek tűnt számára. Én nagyon kíváncsi voltam, h. mit lehet kihozni egy ilyen városszéli-kiserdős túrából. Nosztalgikus érzéseim is voltak, mivel gyerekkoromban sokat csavarogtunk az Újpest határán lévő Kiserdőben Maci kutyámmal. Végül pedig a Budapest-kupához is jó volt a túra.
Nem csalódtam, sőt, igazából jobb volt, mint amire számítottam. Azt hiszem, a szervezők mindent kihoztak a túrából, amit egy ilyen túrából ki lehet hozni. A kiserdő kellemes volt, meglepően tiszta, a növényzet pedig szép és változatos. Még saját jelzések is voltak, kezdetben a sárga tükörtojás jelzésen kellett haladni:

Aztán kb. a túra felétől átváltottunk a piros (tanyasi) tükörtojás jelzésre:

Az idő remek volt, kicsit talán túl meleg is, de az erdőben, a fák között nem lehetett annyira érezni. A fák virágoztak:

Még bodzavirágot is tudtam szedni útközben.

A rendezés a megszokott profi munka volt, az útleírás remek, és hát ugye ott voltak a tükörtojások is. A gyerek ugyan már 6-7 km körül intenzíven érdeklődött, h. miért nincsen kistáv, de azért végigmentünk.
A túrára egyedül az vetett árnyékot, h. már a legvégén, mikor már a városban mentünk az aszfalton, megállt egy autó, két nő ült benne, és a kocsiból az útra hajított két darab ilyet:

Az ilyen emberek, akik nem képesek ivartalanítani az állatukat, vagy legalább vigyázni rá, h. a nem kívánt szaporulatot elkerüljék, igazán megérdemelnék, h. őket is kidobják a tűző napra, élelem és víz nélkül, egy forgalmas autóút közepére. Nem kötelező állatot tartani, senkinek nem fogtak pisztolyt a fejéhez, h. legyen macskája. Ha valaki nem tud/akar rendesen gondoskodni egy állatról, akkor minek neki? Elhamdulillah két túratárs felszedte a kiccicákat, és hazavitték őket, mielőtt valaki elüti, széttépi, megeszi stb. őket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése