2011. január 23., vasárnap

Megbízott Szakértőnk kiegészítései

Dőlttel az én megjegyzéseim.

1. Nem biztos, hogy Magyarország legmeredekebb 300 métere itt helyezkedik el. Az általunk ismert útvonalak közül még egy szóba jöhet a Kékes oldalában. Azért, hogy megbizonyosodjunk róla, a következő alkalommal oda fogjuk szervezni az Expedíciót.

Nélkülem, alighanem.

2. A Vöröskő-kilátó (Mátraszentlászló mellett található) NEM pálcikákból van felépítve, hanem erős és vastag acélelemekből. Magassága csak 15 m körüli. A Beszámoló kicsit túloz a leírásában. Bizonyság: http://matrahegy.hu/matratel/telepules.php?tel=31&id=1

Igen, itt az alsó képen pontosan látható, ahogy a kis pálcikákból összetákolt hálón állva a lábad alatt látod a távolba vesző földet. Való igaz, a Hold pl. magasabban van. Megjegyzem, nem sokkal. Amúgy pedig TÖK MINDEGY, h. 50 vagy 15 méterről zuhansz le, ugyanúgy meghalsz...

3. Nem tévedtünk el a besötétedés után. Beszámoló itt is túloz kicsit. Az erdőirtás miatt a régi S+ jel tényleg nem volt követhető, míg az erdei utak nem adtak első pillanatban elég támpontot a helyes irány kiválasztásához. Azonban végig pontosan tudtuk, hogy hol vagyunk, továbbá azt is, hogy merre találjuk a műutat, amin MINDENKÉPPEN eljuthattunk volna Mátrakeresztesre.

"az erdei utak nem adtak első pillanatban elég támpontot a helyes irány kiválasztásához" ezt felveszem a túraszótárba. Azt jelenti: fogalmunk sem volt, h. egyáltalán melyik KONTINENSEN vagyunk, valamint merre van felfele és lefele.

4. A patak fölötti ösvényen haladva, a Beszámoló által említett mélység nem volt, csak 1,5-2 méter. Láttam. Jól. Beszámoló itt is túloz.

Jajaja, írtam is, h. SZERINTETEK annyi volt. Hála Istennek, h. nem tudtam személyesen mértéket venni róla, miközben zuhanok lefelé, majd a partfal a fejemre omlik.

5. Másrészt ott még nem a patak folyott, hanem csak az erdészeti út két keréknyomában megállt víz fagyott meg. A patak az út másik oldalán jóval túl, az erdőben csörgedezett.

Na, jó tudni, h. a MÁSIK oldalról is halálos veszélyben voltam...

6. A S+ nem járhatatlan, csak nehezen járható.

Az idő, az idő, az emlékek megszépítője...


Üdvözlettel:
M.Sz.

Ez úton is szeretném megköszönni Megbízott Szakértőnknek, h. nemcsak a túrák szervezésével és vezetésével, hanem szakértő kiegészítéseivel is hozzájárul úgy túrázási törekvéseim, mind a blog sikeréhez. Az olvasók átlagot számíthatnak az ő és az én meglátásaimból, s így jó közelítéssel megkapják, h. milyen lett volna, ha ők is eljönnek a túrára :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése