2010. október 25., hétfő

2010. 10. 24. Biatorbány NET

Vasárnap reggel borult, esősre álló időben indultunk el Biatorbágy vasútállomásáról a viadukt felé, amely a túra kiindulási pontja volt:


Mivel én elég régen jártam erre, térkép pedig nincs, kénytelen voltam a GPS-re és halvány emlékeimre hagyatkozni, így rögtön az első kilométer után elhangzott az ismerős "Hát én egyáltalán nem emlékszem, h. valaha is jártam volna erre..." kijelentés. Pedig a jó úton voltunk (ekkor még), és hamarosan el is értük a sziklákat, ahonnan remek kilátás nyílt a környező tájra:


Innen viszonylag egyszerű navigáció jellemezte a túra nagy részét. Közben a nap is kisütött, több percre is.
A gondok itt kezdődtek, itt fordultam ugyanis balra, jobb helyett:


Így a NET valóban beváltotta nevét (bár még így is jobban ment, mint számítottam rá, elhamdulillah), és az út egyik leglátványosabb részét, a Kalapos-sziklát és a környező sziklaperemet sajnos elkerültük (bátortalan javaslatomat, h. másszunk vissza lentről, nem fogadta kitörő lelkesedés). Azért lentről csináltam egy fotót, ott fenn kellett volna lennünk:


De így legalább maradt indokunk, h. a jövőben megismételjük insallah ezt a szép és nem túl nehéz útvonalat, remélhetőleg úgy, h. a sziklaperem sem marad ki belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése