2010. június 3., csütörtök

Bepróbálkozunk insallah...

A mai nap során még nem esett az eső, elhamdulillah, és az időjárás-jelentés szerint "hétvégére visszatér a nyár" (azt nem tették hozzá, hogy záporokkal, zivatarokkal).
Mivel a jövő hét végén a szeminárium miatt nem lesz túra, nem szeretném ha még ez a hétvége is kimaradna, tehát insallah bepróbálkozunk egy vasárnapi túrával.
HA szombaton egész nap esne, illetve ha vasárnap reggel esne, akkor persze nem megyünk. Bármi kétség esetén: (1) figyeljétek a blogot, ha NEM megyünk, azt insallah kiírom, ha nem írok ki semmit, akkor megyünk; (2) hívjatok telefonon bátran, bármikor.

Tehát a vasárnapi (insallah) túra:

Útvonal: Normafa - János-hegy - Makkosmária - Sorrento - Budaörs, városháza.
Találkozó: június 4. vasárnap, 8:00 a Moszkva téren, a 6 villamos megállójánál.
Visszaérkezés: 14:00 és 15:00 között a Móricz Zsigmond körtérre insallah
Távolság: kb. 15 km
Terep: Hát, felfelé is kell menni, meg lefelé is kell menni... a hegyek már csak ilyenek. Mászni nem kell, és keményebben kapaszkodni is csak egy helyen, és ott sem nagyon hosszan. Közepes nehézségű terep, elég hosszú útvonal, tehát akinek a "kirándulás" kifejezésről a margitszigeti zenélő kút jut eszébe, azt fogják meglepetések érni.
Gyerekkompatibilis-e? Lásd az előző pontot. Elszánt, nem egykönnyen meghátráló nagyobb gyermekek esetében igen. Kicsiknek, műanyagmotorral, babakocsival nem.
Költségek: Extra mennyiségű mosópor, a sáros ruhák kimosására utólag. BKV-bérlet, és még pluszban egy jegy. Ha nincs bérleted, akkor 2 jegy.
Mit hozz magaddal?
Legyen rajtad kényelmes cipő. Olyan ruházat, aminek nem baj, ha esetleg (na jó, szinte biztos) sáros lesz. Szandi, sollpapucs kizárva. Fehét színű cipő csak akkor, ha ezután már csak túrázni szeretnél benne. Hozz innivalót és valami könnyű ennivalót is magaddal.
EXTRA! van egy pár plusz túrabotom, ha valaki szeretné kipróbálni, az jelezze nekem, és akkor viszem magammal. Ha senki nem jelez, nem cipelem feleslegesen. (Érdemes kipróbálni, akiket eddig rábeszéltem, azok már el sem indulnának nélküle.)
Minden hölgyet és gyermekeit, muszlimokat és nem muszlimokat is szeretettel látunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése