2010. szeptember 19., vasárnap

Végigmentünk :)

Szeptember 18-án, szombaton reggel 7:35-ös starttal vágtunk neki az Eger Csillaga 25 km-es teljesítménytúrának. Az időjárás-előrejelzés ellenére az eső rendületlenül zuhogott, és ez így is maradt egész délutánig, amikor viszont verőfényes napsütés köszöntött ránk.
A túra útvonala először Eger területén vezetett, de hamarosan a kék csík jelzésen elhagytuk a várost. Az első kb. 5 km-en egy bácsival mentünk együtt, aki a 15-ös távra nevezett. Miután utunk elvált egymástól, kettesben mentünk tovább, majd hamarosan eltévedtünk :). Kétszer is sikerült bejárnunk Felsőtárkány legújabb lakóparkját, majd egy idős bácsival merészen bevágtunk az embermagasságú sásba, és hosszú küzdelem után visszajutottunk a kék jelzésre. Itt a bácsi elsprintelt tőlünk. A zöld jelzést gond nélkül megtaláltam, ám valamelyik elágazásnál ismét elvesztettem, itt tévedtünk el másodszor :) Miután megtekintettük Felsőtárkány dolomitbányáját, egy szintén túrázó sporttársat követve elhamdulillah visszataláltunk a zöldre. Innen már gond nélkül végigmentük a távot, amiből sikerült az eltévedéseknek köszönhetően Eger 30-as túrát csinálnom :)
Megjegyzem, nem az én hibám volt, MINDENKI, akivel találkoztunk, eltévedt a 25-ösön, nagyon rosszul voltak kijelezve az utak. A túra nagyon szép volt, és még az eltévedésekkel együtt is csak közepes nehézségű - a múlt heti Mátra keményebb volt. Talán az volt itt kicsit negatív, h. az út nagyobb részén zuhogott az eső.
A legközelebbi teljesítménytúrára is várok jelentkezőket insallah. Megjegyzem, ilyen túrára olyan ember jöjjön, aki járt már a zenélő kútnál messzebb is, és nem fog kétségbeesni, ha sokat kell menni, és sokat kell felfelé menni, és ha még többet, mert Halima már megint eltévedt :)
És egy pár kép:
Lefelé a Nagy-Egedről, színes hegyoldal:


A szó szoros értelmében derékig sárosan értem haza:


Jövünk lefelé:


Ilyet kaptunk a végén:

2 megjegyzés: